Znamenitosti Črne gore

Črna Gora je pretežno gorata država na JV delu balkanskega polotoka. Poleg čudovite in neokrnjene narave se ponaša tudi z čudovito obalno riviero vse od Herceg Novega do Ulcinja.

Neskončno dolge peščeno-prodnate plaže, zgodnje srednjeveška mesteca ter številni nepozabni kotički vas vabijo na potep ali počitnice.

Najlepše naravne znamenitosti boste našli v neokrnjenih naravnih parkih Lovćen – mavzolej Petra II. Petrovića Njegoša, Durmitor, Biogradska gora in Skadarsko jezero. Seveda pa ne smete spregledati čudovite Boke Kotorske z zgodovinskim mestecem Kotor in otočkom Gospa od Škrpjela.

Črna Gora se ponaša z bogato zgodovino pravoslavne cerkve, zato si oglejte čudovite samostane Ostrog pri Nikšiću, Morača pri Kolašinu, Savina pri Herceg Novem. Ne spreglejte tudi nekdanje prestolnice Črne Gore, mesto Cetinje. Ob vhodu v zaliv Boka Kotorska se nahaja manjši otok Mamula z ostanki istoimenske srednjeveške trdnjave.

Svetujemo vam, da si vzamete čas in se podate tudi na potep po črnogorski jadranski magistrali ter spoznate vse lepote srednjeveških mestec Herceg Novi, Budva, Sveti Štefan, Stari Bar in Ulcinj.